Lubisz komiksy? Lubisz rysować? Śpiew sprawia Ci przyjemność? Podziel się swoim talentem z nami i swoimi rówieśnikami, promując polubowne rozwiązywanie konfliktów w ramach projektu Stop Hejt w sieci!

Szanowni Dyrektorzy, Rodzice, Uczniowie!

Powiat Wrocławski oraz Fundacja dla mediacji serdecznie zapraszają uczennice i uczniów szkół z terenu powiatu wrocławskiego do udziału w dwóch konkursach:

1) na komiks pn. “Szkolny konflikt w sieci. Jak go rozwiązać w mediacji” oraz

2) na piosenkę pn. “Hej stop hejt”.

Fundacja realizuje projekt pn. Mediacja jako forma przeciwdziałania zjawisku hejtu i bullyingu w sieci, współfinansowany ze środków Powiatu Wrocławskiego. Uczestnicy obydwu konkursów będą musieli w warstwie tekstowej komiksu i utworu przeanalizować źródła konfliktu i zaproponować jego rozwiązanie, co jest dobrym wstępem do wysłuchania warsztatów na temat agresji w Internecie i metod radzenia sobie z nim, ze szczególnym uwzględnieniem mediacji.

Na zwycięzców czekają nagrody rzeczowe! Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie! Szczegóły na dołączonych plakatach oraz w regulaminach.

Regulamin komiks – Komiks

Regulamin konkursu – Piosenka